AEX kan met de huidige scores verder omhoog!

Door Gerrit Bosboom op 16 oktober 2017

In de weekgrafiek is de doorbraak door de 538 weerstand het signaal geweest op hogere niveaus op te gaan zoeken. Met de positieve opening van vanochtend is de index bezig met de achtste winstweek op rij. De bovenkant van het stijgende trendanalyse ligt hier momenteel rond de 570.

Belangrijke niveaus op de weekgrafiek zijn nu de 538, de 528, de 518 (ma-200) en de 506. Toch zullen deze niveaus voorlopig niet in beeld komen blijft mijn inschatting op basis van de Trendscores. Zowel de dag-, week- als maandscore blijven positief.

Maandgrafiek

We zien in de maandgrafiek dat de AEX momenteel bezig is met een tweede achtereenvolgende positieve maand. Natuurlijk zijn we daar met oktober pas op de helft maar de index staat vandaag 16 oktober circa 10 punten hoger dan het slot van september. En het is op dit moment niet de verwachting dat die nog uit handen worden gegeven of de bedrijfscijfers moeten deze en de volgende weken wel erg tegenvallen.

Nadat de index gedurende 4 maanden lows neerzette rond de 506 is de recente opleving in september begonnen en brak de index in oktober definitief door de 538 weerstand. Opwaarts is nu de top van juli 2007 op 563,98 de eerstvolgende target.

Op dagbasis ligt het neutrale swingpunt momenteel op 543 en het negatieve swingpunt op 541.

DSM update


In vervolg op onze eerdere columns betreffende DSM zien we vanochtend de volgende top op 72,60. Komende vanaf ons tip moment van 1 september met een slot op 65,26 inmiddels al een stijging van 11%. Uitgaande van het hefboomproduct van uw keuze (Turbo/Sprinter/CFD) en een hefboom van 5 tot 10 dus een prima winstgevende positie!