Valuta risico ondernemers

Uw onderneming doet internationaal zaken (of heeft vestigingen in het buitenland) en ontvangt en betaalt met vreemde valuta. Dit is niet geheel zonder risico’s want door koersschommelingen kan de waarde van uw transacties in euro’s fors wijzigen.

In onderstaande grafiek zien we bijvoorbeeld hoe de Euro/Dollar in enkele maanden terugviel van 1,3995 in mei 2014 naar 1,0480 in maart 2015. Het zal uw duidelijk zijn welke invloed deze beweging kan hebben op uw kosten/inkomsten en dus op het uiteindelijke resultaat van een transactie.

Schermafbeelding 2017-01-27 om 2.55.14 PM

Het is dus uiterst belangrijk hier vooraf over na te denken en deze valutarisico’s uit te sluiten omdat zij uw bedrijfsresultaat wel degelijk negatief kunnen beïnvloeden. Een van de partijen die dit risico voor u kan managen en die zich t.o.v. de traditionele aanbieders in positieve zin zeer onderscheid – zowel in aanpak, service als prijsstelling – is Monex.

Lees ook het artikel van 16 januari “Trumpflatie” over de recente en zeker ook toekomstige gebeurtenissen die de koers tussen de euro en de dollar opnieuw fors kunnen beïnvloeden met alle risico’s voor uw organisatie.

Monex-Europe-150x150Monex is Europa’s grootste valuta provider, dit gaat gepaard met een expertise die men graag deelt met haar klanten. Naast een persoonlijke trader, krijgt u als klant ook toegang tot de analisten (rated in de top 5 wereldwijd door Bloomberg). Zij bieden same-day, spot en termijn contracten aan.

In tegenstelling tot andere banken en private brokers, faciliteert Monex Europe geen nevenactiviteiten of speculaties. Dit betekent dat er geen risico voor Monex of haar klanten aan vast zit. Het lenen van de gelden doet men back-to-back, zodat alle transactie direct in de markt worden afgedekt. Hierbij wordt benadrukt dat men een risico averse houding heeft.

Men biedt u toegang tot de live tradingvloer waar men de beste koers van 75 van de grootste instanties ter wereld weten te bedingen. Dit is tevens de voornaamste reden waarom men betere koersen kan bieden dan traditionele instellingen of andere brokers binnen Europa. Verder onderscheid men zich van andere partijen door specifieke voorwaarden omtrent de spot/forward transacties, het onafhankelijk en pro-actief advies van een persoonlijke trader,  snelheid (same day settlement) en flexibiliteit. Dit alles met een zeer voordelige prijsstelling!

Monex is in Europa de grootste valutaprovider met meer dan 170 miljard USD aan leverbare FX transacties in 2016.

Wilt u hierover meer weten stuurt u dan even mail (incl. uw bedrijfsgegevens) naar: info@trendscore.nl. Wij zorgen er vervolgens voor dat u door de juiste persoon wordt terug gebeld.

Login

Lost your password?